Saken oppdateres.

Tyrkerne har i dag gått til valgurnene, og så langt har 91 % av stemmene blitt telt ifølge nyhetsbyrået Anadolu Agency.

Valgresultat lokalvalg 2019 91

Også i dette valget har tyrkerne vist høy valgdeltakelse. Av 57 millioner stemmeberettigede har over 43 millioner avgitt sine stemmer. Dette tilsvarer en valgdeltakelse på ca 84 %.

Så langt har regjeringspartiet AKP (AK Parti) fått ca 45 % av stemmene og dermed blitt det største partiet også i dette valget. Det største opposisjonspartiet, CHP, har fått 30 %.  MHP og IYI Parti ligger begge på rundt 7 %, mens HDP har fått 4 % av stemmene. Se figuren over for full oversikt.

Valgalliansen mellom AKP og MHP har sikret seg over 51 % av stemmene, mens valgalliansen mellom CHP og IYI Parti har fått 37 %.

HVA MED DE STØRSTE BYENE?

I hovedstaden Ankara ligger for øyeblikket Mansur Yavas fra CHP foran med 50 % av stemmene, mens AKP sin kandidat Mehmet Özhaseki ligger på 47 %.

I den største byen i landet, Istanbul, leder tidligere statsminister Binali Yıldırım fra AKP med en liten margin, men det er veldig jevnt. For øyeblikket har 98 % av stemmene blitt telt.

I Izmir har 92 % av stemmene blitt telt, og CHP sin kandidat har fått 58 % av stemmene.

I Antalya, hvor tusener av nordmenn årlig drar på ferie, ligger også CHP foran.

I Konya, der 87 % av stemmene har blitt telt, har derimot AKP sin kandidat så langt fått over 71 % av stemmene. Kartet under viser hvor de ulike partiene dominerer.

AKP sin kandidat leder i Bursa, mens CHP leder i Adana.

Valgresultat lokalvalg 2019 91 2.png

Hva sier valgresultatet så langt?

Hva sier valgresultatet så langt?

AKP og valgalliansen med MHP har fortsatt stor oppslutning i befolkningen, men har tapt hovedstaden Ankara og storbyen Adana til alliansen mellom CHP og IYI Parti. HDP har gått kraftig ned i oppslutning siden forrige valg, og har så langt sikret seg rundt 4 prosent av stemmene. President Erdogans parti AKP har fått økt oppslutning blant de kurdisk-dominerte områdene i Tyrkia, med særlig høy oppslutning i Şırnak.

 

Følg vår Facebook-side for oppdateringer om saken.