Aftenposten har nylig publisert to artikler om Tyrkias operasjon mot YPG i syriske Afrin. Du finner artiklene her og her.
 
I den ene artikkelen hevdes at flere sivile har blitt drept i tyrkisk luftangrep uten at det oppgis kildegrunnlag for denne påstanden.
 
I den andre artikkelen gir overskriften inntrykk av at denne informasjonen er verifisert. Først senere i artikkelen kommer det frem at informasjonen er hentet fra YPG, som har tette bånd til PKK. PKK ansees av NATO, USA, Iran, Tyrkia og en rekke andre land som en terrororganisasjon. Det er derfor rimelig å spørre om hvor rimelig det er å bruke YPG som en kilde i dette tilfellet, og i tillegg fremstille dette som verifiserte opplysninger? I den ene artikkelen har journalisten dessuten ikke oppgitt kilden engang.
 
Artiklene nevner videre ingenting om uttalelser fra tyrkiske myndigheter. Tyrkia opplyser at det er kun terroristene som er målet og at ingen sivile har blitt drept, selv om YPG skal ha brukt sivile som menneskelige skjold i enkelte områder. Burde ikke journalisten ha skrevet noen ord om dette i forbindelse med saken?
 
Vi stiller spørsmålstegn ved om dette er god journalistikk?
Skjermdump fra Aftenposten
Skjermdump fra Aftenpostens artikler.