Tyrkia fortsetter å renovere kirker og andre kristne byggverk i landet:

Den armenske nettsiden Panorama melder om at den armenske kirken Surp Krikor Lusavoric i den tyrkiske byen Kayseri skal restaureres for 3,5 millioner tyrkiske lira. Dette er en av de mange i rekken av kirker som blir restaurert og gjenoppbygget i Tyrkia.

Hurriyet Daily News oppgir at Tyrkia har restaurert ferdig 14 kirker og 1 synagoge for flere millioner tyrkiske lire siden 2003.

The restored worship places included Great Synagogue in the western province of Edirne, Aya Nikola Church in the Gökçeada district of the northwestern province of Çanakkale, Syrian Catholic Church in the İskenderun district of the southern province of Hatay, Armenian Protestant Church in the Sur district of the southeastern province of Diyarbakır, Fevkani Church in the Nizip district of the southeastern province of Gaziantep, Taksiyarhis (Ayanikola) Church in the Cunda island of the northwestern province of Balıkesir, Edirnekapı Aya Yorgi Church and Balat Iron Church (Sveti Stefan Church) in Istanbul. – Hentet fra Hurriyet Daily News.

Den greske kirken Aya Yorgi og den bulgarske jernkirken Sveti Stefan i Istanbul er blant de seneste kirkene som tyrkiske myndigheter har restaurert. Aya Yorgi ble restaurert for 4 millioner, mens sistnevnte ble restaurert for hele 16 millioner og skal åpnes offisielt i januar 2018.

Sveti Stefani
Den bulgarske kirken Sveti Stefani, også kjent som jernkirken, har blitt restaurert for 16 millioner i løpet av 7 år, og skal åpnes offisielt i januar 2017. Foto: Wikimedia