Norske kvinner som reiser til Tyrkia blir hetset åpent på Facebook-gruppen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Under en post om den norske kvinnen H. som flytter fast til Tyrkia kalles H. for en «dumkjerring». En annen Facebook-bruker drar sammenligninger til medlemmer av NS (Nasjonal Samling), som sto i ledtog med Hitlers Tyskland under andre verdenskrig. Andre kommentarer som vekker oppmerksomheten er «Single kvinnfolk reiser til Tyrkia for samme grunn som single mannfolk reiser til Thailand» og «Selvskading har mange ansikt…»

Kristiansand Tingrett har i en dom fra 2015 betegnet SIAN som en rasistisk organisasjon. SIAN er også kjent for å være en sterk Tyrkia-motstander. Det er særlig landets president Erdogan og Tyrkias eventuelle EU-medlemskap som blir kritisert.

Den aktuelle posten var pr 22.november 2017 fortsatt tilgjengelig på:
https://www.facebook.com/groups/261373247374619/permalink/756310934547512/

Hva mener du om saken? Skriv i kommentarfeltet eller ta debatten på vår Facebook-side

SIAN netthets