Tyrkias hovedstad er som kjent den sentral-anatolske byen Ankara, men den største byen i landet er Istanbul; også kjent som byen som ligger mellom to kontinenter. Det er ikke veldig uvanlig å tro at Istanbul er landets hovedstad, men det er rimelig å forvente at NRK og andre store medier greier å ikke blande sammen kortene når det gjelder slike grunnleggende områder. Skjermdumpen er hentet fra NRKs ellers fine og interessante artikkel om fotballspilleren Martin Linnes, og er tilgjengelig på denne siden.

I artikkelen skriver NRK følgende: Under kuppforsøket i den tyrkiske hovedstaden vurderte Martin Linnes å ta med familien hjem, men nå er hverdagen i Istanbul perfekt for landslagsspilleren. Slik beskriver Martin Linnes forskjellen på å være Galatasaray-spiller i med- og motgang. Det samme kan sies om hverdagen i den tyrkiske hovedstaden under kuppforsøket sommeren 2016 og nå.

Tyrkias hovedstad
Skjermdump fra NRKs artikkel. NRK betegner feilaktig Istanbul som Tyrkias hovedstad i denne artikkelen.

Vet du om andre Tyrkia-relaterte feil som forekommer i norske aviser, og som vi burde skrive om? Send oss gjerne en e-post: tyrkiastidende@gmail.com